Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Mersin Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Şeffaf Plak Tedavisi Nedir?

Şeffaf Plak Tedavisi Nedir?

haber haber - - 5 dk okuma süresi
20 0

Şeffaf Plak Tedavisi Nedir?

Klasik metal veya porselen teller kullanılmadan kişiye özel şeffaf plaklar kullanılarak yapılan tedavi işlemlerine şeffaf plak tedavisi denir.


Şeffaf Plak Tedavisi Hangi Hastalıklarda Uygulanır?

Kişilerin dişlerinde çarpıklık, aralıklı diş sorunu, çene genişletilmesi gibi birçok farklı ortodontik bozukluklarda şeffaf plak tedavisi uygulanır.


Şeffaf Plak Tedavisinin Avantajları Nelerdir?

Şeffaf plak haftalık değiştirilebildiği için ağrı ve konforsuzluk hissi çok aza iner. Ağız hijyeni daha kolay sağlanır. Estetik bir görüntüye sahiptir. Şeffaf plak tedavisi bazı durumlarda daha hızlı sonuç verir. Yemek yerken çıkarılabilmesi kolaylık sağlar.


Şeffaf Plak Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Hastanın ölçüleri alındıktan sonra 3 boyutlu bir tarayıcı ile tarandıktan sonra üç boyutlu yazıcı ile şeffaf plaklar hazırlanır. Her plak haftada bir değiştirilir. Her değişen plakta diş daha düzelir. Diş tedavisi fiyatları kişilerin rahatsızlıklarına göre farklılık gösterir.


Diş Teli Olmadan Şeffaf Plaklarla Dişler Hareket Eder Mi?

Şeffaf plaklar dişlerin hareketlerinde bir sorun teşkil etmez.


Şeffaf Diş Plak Tedavisi Öncesinde Neler Yapılması Gerekir?

Uzman tarafından diş taşı temizlenmeli ve varsa çürüklerin tedavisi yapılmalıdır. Şeffaf plak tedavisi öncesi ağız hijyenine dikkat edilmelidir.


Şeffaf Diş Plak Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar Nelerdir?

Hekim önerisine uygun şekilde koruyucu plaklar kullanılmalıdır.


Şeffaf Plak Tedavisinde Alt Ve Üst Yaş Sınırı Var Mıdır?

Tedavi için üst yaş sınırı yoktur. Önemli olan hastanın kemik yapısı ve diş dokusunun uygun olmasıdır.

Diş Sağlığı ve İmplant

Hızla gelişen teknoloji ile birlikte sağlık alanında gelişmeler hızlanmaktadır. Diş tedavisi fiyatları teknolojiden olumlu etkileniyor ve her kesim diş sağlığı için bu tedaviyi alabilir.

Diş eksikliği estetik açıdan sorun olduğu gibi çiğneme hareketi için de zor olabiliyor. Gelişen teknoloji eksik dişler için diş implantı tedavisi imkanını ortaya çıkarmıştır. İmplant eksik dişlerin yerine yerleştirilen titanyumdan yapılmış vidalardır.

İmplant Diş Tedavisi Nedir?

Kırık dişleri değiştirmek veya eksik dişlerin tamamlanması için yapılan cerrahi işleme diş implantı tedavisi denir. İmplant diş tedavisinin amacı hastanın daha sağlıklı bir gülüşe sahip olmasıdır. İmplant; vücuda uyumlu olan titanyum maddesinden yapılır. Çene kemiğine yerleştirilir.

İmplant Diş Tedavisi Kimler İçin Uygundur?

Çene ve yüz gelişimini tamamlamış, çene yapısı işlemlere uygun olan, 18 yaşın üzerindeki herkese diş implant tedavisi uygulanabilir.


İmplant Diş Faydaları Nelerdir?

Diş eksikliği birçok soruna sebep olmaktadır. Bu sebepledir ki implant diş tedavisi olmanın faydaları çoktur. Öncelikle mükemmel bir görünüm sağlar. Dişlerin kayma endişesi olmadan akıcı bir konuşma sağlar. İmplant sayesinde diş kökü daha sağlam olur. Yemek yeme kolaylaşır. Ağız içinde dişlerin kolay temizlenmesini sağlar. Doğru kullanım ve temizlikle uzun süre kulllanılabilinir.


İmplant Diş Yaptırmadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tedavi sürecinin başlamasından önce doğru planlama yapılması gerekir. Aşamalı bir tedavi olduğu için doğru zamanlama önemlidir. Kemik yapısı ve implantta kullanılacak malzemelerin kemik yapısı ile uyumlu olması gerekir.

Tedavi devam ederken sindirim kolaylığı için ilaç kullanılabilir. Sürecin en önemli maddesi ise ağız hijyeninin iyi yapılmasıdır. Tecrübeli ve profesyonel hekim seçilmelidir. Diş tedavisi fiyatları bölgelere göre de farklılık gösterebilir.


İmplant Diş Tedavisi Kaç Aşamadan Oluşur?

Öncelikle muayene ve planlama aşamasının tamamlanması gerekir. Dişlerin birbiri ile ilişkine bakılır. Cerrahi operasyon gerçekleştirilir. Operasyon yapılan bölge iyileşince implant yerleşir ve protez eklenir.


İmplant Diş Neden Tercih Edilmeli?

Hem sağlıklı hem kullanışlı hem de uzun ömürlü olmasından dolayı diş implant tedavisi tercih edilmelidir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir