Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Mersin Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova’nın Değerlendirmeleri

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova’nın Değerlendirmeleri

haber haber - - 2 dk okuma süresi
12 0

Gazze Krizi ve Orta Doğu Barışı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Moskova’da düzenlediği basın toplantısında, Gazze Şeridi’ndeki krizin çözümü için uluslararası arenada ve ikili görüşmelerde uzun vadeli bir ateşkes ve insani yardımın acilen sağlanması gerektiğini vurguladı. Zaharova, siyasi ufuk belirlenmeden Orta Doğu’da kalıcı barışın sağlanamayacağını açıkça belirtti.

Filistin-İsrail Sorunu ve ABD’nin Rolü

Zaharova, ABD’nin Orta Doğu’daki eylemlerini eleştirerek, barış sürecini zayıflattığını ve bağımsız bir Filistin devletinin kurulması gerektiğini dile getirdi. BM kararları çerçevesinde Filistinliler ve İsrailliler arasında kapsamlı bir siyasi diyaloğun yeniden başlatılması gerektiğini belirtti.

ABD’deki Protestolar ve İnsan Hakları

ABD’de Filistin’e destek amaçlı düzenlenen protestoları değerlendiren Zaharova, ABD’nin insan haklarına saygı gösterip göstermediğinin denetlenmesi gerektiğini belirtti. ABD’nin kendi sorunlarını çözmesi gerektiğini vurgulayan Zaharova, gençler ve kadınlar dahil tüm kesimlere saygı duyulması gerektiğini ifade etti.

İngiltere ve Rusya’ya Karşı Savaş İddiaları

Zaharova, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron’ın Rusya’ya karşı savaş yürüttüğünü kabul ettiği yönündeki açıklamalarını eleştirerek, nükleer ülkeler arasındaki ilişkilerde tehdit ve şantaj dilinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Rusya’nın Ukrayna krizi çözümüne açık olduğunu ve güvenlik çıkarlarını dikkate alarak ciddi önerileri değerlendirmeye hazır olduklarını ifade etti.

İlgili Yazılar