Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Mersin Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Okan Buruk’a Şampiyonlar Ligi Eleştirisi: ‘Şampiyonlar Ligi Hocası Değil’

Okan Buruk’a Şampiyonlar Ligi Eleştirisi: ‘Şampiyonlar Ligi Hocası Değil’

haber haber - - 2 dk okuma süresi
21 0

Okan Buruk’a Şampiyonlar Ligi Eleştirisi: ‘Şampiyonlar Ligi Hocası Değil’

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 6. ve son haftasında Kopenhag deplasmanında mücadele etti. Parken Stadyumu’ndaki karşılaşmada ev sahibi ekip, Lukas Lerager’in 58. dakikada attığı golle Galatasaray’ı 1-0 mağlup etti. Bu sonuçla birlikte Galatasaray, grubu 3. sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi’ne veda etti ve yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, kaybettikleri maç sonrasında zorunlu olarak UEFA Avrupa Ligi’ne katılacak olmalarını değerlendirdi. Buruk, “Kaybetmek istemiyorduk. 2 seçeneğimiz vardı. Kazanarak Şampiyonlar Ligi’nde devam etmek ya da diğer maça göre Avrupa Ligi’nde devam etmek. Oyun beklediğimiz gibi oldu. Maça başlarken kanat oyuncularına büyük iş düşüyordu. Merkezi kapatıyorlardı. Burada daha çok üretmek istiyorduk ama ilk yarıda çok net pozisyon üretemedik,” dedi.

Mücadelede Kaçırılan Fırsat: 2,8 Milyon Euro Galibiyet Priminden Oldular

Galatasaray, Kopenhag karşısında 3 puan alarak 2,8 milyon Euro galibiyet primi kazanma şansını kaçırdı. Eğer son 16 turuna yükselmiş olsalardı, bu miktar 9,6 milyon Euro’ya çıkacaktı. Sarı-kırmızılı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde katılım, katsayı ve performans primleri dahil olmak üzere şu ana kadar 31,2 milyon Euro kazanmış bulunuyor.

Betticket Okan Buruk’un Şampiyonlar Ligi performansına yönelik eleştiriler ise dikkat çekici. Taraftarlar ve uzmanlar, Buruk’un bu başarısızlığının ardından takımın geleceği konusunda endişe duyarken, teknik direktörün bu zorlu dönemde nasıl bir strateji izleyeceği merak konusu.

İlgili Yazılar