İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Gazze’ye yardım taşıyan Sumud Filosu’na İsrail’in müdahalesini sert dille eleştirdi. Bakanın eylemini ‘barbarlık’ olarak niteledi.
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Gazze’ye insani yardım götüren Küresel Sumud Filosu’na uluslararası sularda İsrail tarafından yapılan müdahaleyi kınadı. Duran, İsrailli bir bakanın aktivistlere yönelik eylemini ‘barbarlık’ olarak nitelendirdi ve tarihin karanlık sayfalarında yerini alacağını belirtti.
Burhanettin Duran, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Gazze’ye ulaşmaya çalışan Küresel Sumud Filosu’na yönelik saldırgan tutumu şiddetle kınadığını ifade etti. Filo mensuplarına yönelik sözlü ve fiziki müdahalelerin, İsrail yönetiminin hukuk tanımayan yaklaşımını gözler önüne serdiğini vurguladı.
Duran, müdahale sırasında yaşananları ‘barbarlık’ olarak tanımlarken, alıkonulan gönüllülerin güvenli bir şekilde ülkelerine dönmeleri gerektiğini söyledi. Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde mazlumların yanında durmaya ve Gazze halkının haklı mücadelesini savunmaya devam edeceğini ekledi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]