Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Mersin Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Beyaz Et Fiyatlarındaki Artış Devam Ediyor

Beyaz Et Fiyatlarındaki Artış Devam Ediyor

haber haber - - 2 dk okuma süresi
13 0

Beyaz Et Ürünlerindeki Zamlar TÜİK Verilerine Yansıdı

Çarşı pazarda birçok ürüne zam üstüne zam gelirken beyaz et fiyatlarındaki artış da dikkat çekiyor. TÜİK verilerine göre tüketici enflasyonu mart ayında yıllık bazda yüzde 68,50‘ye yükselirken, yıllık gıda enflasyonu yüzde 70,41 olarak gerçekleşti. Beyaz ete gelen zamlar, gıda enflasyonunu aşarak dikkat çekti.

Tavuk Eti Fiyatlarındaki Artışlar

Piyasada bilinen bir markanın bütün piliç kilogram fiyatı bir yılda yüzde 107 zamlandı. Yıl başından bu yana bütün tavuk fiyatına yüzde 50 zam gelirken, nisan ayının başından itibaren ise yüzde 10 zam yapıldı. Böylece bütün piliçin kilogram fiyatı 120 TL‘ye yükseldi. Göğüs fiyatlarına da yıllık bazda yüzde 212, nisan ayı itibariyle 265 TL seviyesine ulaştı.

Üreticilerin Talepleri ve Beklentileri

Türkiye Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Merkez Birliği (TÜKEBİR) Başkanı Abdullah Koç, üreticilerin maliyet artışlarını karşılamak amacıyla zam talebinde bulunduklarını ancak henüz taleplerinin karşılanmadığını belirtti. Koç, fiyat artışlarının devam edeceğini ve arz-talep dengesindeki bozulmanın fiyatları yukarı yönlü etkilediğini ifade etti. Beyaz et üretimindeki düşüşün fiyatları etkilediğini söyleyen Koç, üretim miktarındaki azalmanın fiyatları etkilemeye devam edeceği uyarısında bulundu.

İlgili Yazılar