Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Mersin Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Belçika, Ukrayna’ya F-16 Savaş Uçakları Göndermeyi Onayladı

Belçika, Ukrayna’ya F-16 Savaş Uçakları Göndermeyi Onayladı

haber haber - - 2 dk okuma süresi
16 0

Belçika, Dondurulmuş Rus Varlıklarıyla Savaş Uçaklarını Ödeyecek

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, Savunma Bakanı Ludivine Dedonder ile bir basın toplantısında, savaş uçaklarının maliyetinin dondurulmuş Rus varlıklarıyla ödeneceğini açıkladı. De Croo, Ukrayna’ya yardım için dondurulan Rus varlıklarının vergilerinin kullanılacağını belirtti.

F-16’lar Yıl Bitmeden Ukrayna’ya Gönderilecek

De Croo, yıl sonuna kadar Ukrayna’ya F-16 savaş uçaklarının gönderileceğini duyurdu. Bu adımın Ukrayna’nın savunması için büyük bir önem taşıdığını vurgulayan De Croo, Belçika’nın artık uçakları fiilen tedarik edecek ülkeler arasına girdiğini söyledi.

Teslimat “Mümkün Olan En Kısa Sürede” Yapılacak

Belçika Savunma Bakanı Dedonder, F-16 savaş uçaklarının teslimatının “mümkün olan en kısa sürede” gerçekleşeceğini belirtti. Teslimatın yıl sonundan önce yapılacağını söyleyen Dedonder, alınan kararın ülkenin güvenliğine zarar vermeyeceğini vurguladı.

Ukrayna’nın Savunması Güçlendirilecek

Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib, alınan kararla Ukrayna’ya gönderilecek F-16’lara ek finansmanla destek sağlanacağını duyurdu. Lahbib, Ukrayna’ya yardımın aynı zamanda kendi ülkelerini korumak anlamına geldiğini belirtti ve Rus saldırganlığının bir insani sorun olduğuna dikkat çekti.

İlgili Yazılar