Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Mersin Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Yeni Müfredatla İlgili Bakan Tekin’den Açıklamalar

Yeni Müfredatla İlgili Bakan Tekin’den Açıklamalar

haber haber - - 2 dk okuma süresi
12 0

Bakan Tekin, 23 Nisan Kutlamaları ve Yeni Müfredata İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu

Milli Eğitim Bakanı Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı ve yeni müfredata ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, Birinci Meclis’te gerçekleştirilen temsili oturumları ve çocukların geleceğe yönelik beklentilerini vurgulayarak, müfredatın önemine değindi.

Yeni Müfredatın İçeriği ve Adı

Bakan Tekin, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” adı verilen yeni müfredat çalışmalarının ana odaklandığı konuları açıkladı. Müfredatın bilgiye erişimden ziyade bilgiyi analiz edebilme becerisine odaklandığını belirtti. Çocukların hayallerini geliştirebilecekleri bir eğitim ortamı oluşturmayı hedeflediklerini vurguladı.

Müfredat Hazırlık Süreci

Bakan Tekin, yeni müfredatın hazırlık sürecine dair detayları paylaştı. Uzun yıllara dayanan çalışmaların sonucunda ortaya çıkan müfredatın 10 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirtti. Öğretmenlerin hizmet içi eğitimlerle yeni programı uygulamaya hazırlanacaklarını açıkladı.

Öğretmenlere Destek ve Uygulama Planları

Bakan Tekin, öğretmenlere destek olmak için hizmet içi eğitim programlarının başlayacağını ve okullarda uygulama alanlarının artırılacağını belirtti. Çocukların teorik bilgileri uygulayabilecekleri atölye ve alanlara sahip olacaklarını dile getirdi.

İlgili Yazılar