Sakarya’da Eski Sevgiliye Taciz Davası
Yargıtay 12. Ceza Dairesi’nin verdiği karara göre, Sakarya’da yaşayan bir kişi, bir süre birlikte olduğu sevgilisinden ayrıldıktan sonra rahatsız edici davranışlarda bulundu.
Mahkemelerin Kararları
Eski sevgilisini takip eden, anlamsız sözler sarf eden ve kafenin önünden defalarca geçerek rahatsız eden kişi hakkında “kişilerin huzur ve sükununu bozma” suçlamasıyla dava açıldı. Yerel mahkeme, suçun sabit olmadığı gerekçesiyle sanığı beraat ettirdi. Ancak Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkeme kararını bozarak sanığa 6 hapis cezası verdi.
Yargıtay’ın Kararı
Sanık avukatının temyiz başvurusu sonucunda dosya Yargıtay’a geldi. Yapılan inceleme sonucunda Yargıtay 12. Ceza Dairesi, Bölge Adliye Mahkemesi kararını onadı. Kararda, suçun sanık tarafından işlendiğinin saptandığı ve suç vasfının doğru belirlendiği vurgulandı.
Sonuç
Yargıtay’ın kararıyla, eski sevgiliyi rahatsız eden kişiye verilen hapis cezası onanmış oldu. Bu karar, kişilerin huzur ve sükununu bozan davranışların ciddiyetini vurgulayarak benzer durumlarda da adaletin sağlanacağını gösteriyor.