Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Mersin Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Yapay Zeka ve Yeşil Ekonomi: Ticaret Bakanı Bolat’ın Vizyonu

Yapay Zeka ve Yeşil Ekonomi: Ticaret Bakanı Bolat’ın Vizyonu

haber haber - - 2 dk okuma süresi
6 0

Bakan Bolat’tan Yapay Zeka ve İklim Değişikliği Uyarısı

Ticaret Bakanı Bolat, Global Liderler Zirvesi açılışında, yapay zeka teknolojisinin gelecekteki evrimine dikkat çekerek, insanlığı tedirgin eden yıkıcı potansiyeli vurguladı. Aynı zamanda, ekonomik sorunlar, iklim değişikliği, ve enerji sıkıntıları gibi konularda güçlü ve adil liderlere ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Bakan Bolat’tan Yeşil Mutabakat Eylem Planı Açıklaması

Bakan Bolat, Yeşil Mutabakat Eylem Planı’nın Türkiye’nin sürdürülebilir ve kaynakları etkin bir ekonomiye geçişine katkı sağlayacağını belirtti. Plan kapsamında karbon düzenlemeleri, yeşil finansman, temiz enerji arzı gibi hedeflere odaklanılacağını açıkladı.

Yeşil Pazarlama ve Ticaret Bakanlığı’nın Rolü

Bolat, şirketlerin çevre duyarlılığının artmasıyla birlikte yeşil pazarlama stratejilerinin önem kazandığını dile getirdi. Ticaret Bakanlığı’nın, yeşil ekonomiye uyum sağlayan şirketlere destek verirken, yanıltıcı çevresel beyanlarla mücadele ederek tüketicileri koruma kararlılığını vurguladı.

Yapay Zeka Destekli Ticaret Uygulamaları

Bakan Bolat, kaçakçılıkla mücadelede yapay zeka teknolojilerine dayalı uygulamalardan bahsederek, gümrük süreçlerinin dijitalleştirilmesi ve kolaylaştırılmasına yönelik çalışmaların yapıldığını açıkladı. Ayrıca, ihracatta ve iç ticarette de yapay zeka teknolojilerinin kullanıldığı projelere değindi.

İhracatta Yeşil ve Dijital Dönüşümün Önemi

Bakan Bolat, Türkiye’nin ihracatta yeşil ve dijital dönüşümü destekleyen politikalar izlediğini belirtirken, OVP kapsamında ihracatın geliştirilmesi ve dış ticaret açığının azaltılmasının hedeflendiğini ifade etti. Ayrıca, ihracatçı firmaların uluslararası rekabete uyumu için destekleyici politikaların hayata geçirileceğini söyledi.

Bakan Bolat, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma vizyonuna sahip liderlerden destek beklediğini vurguladı. Yeşil ekonomi ve yapay zeka teknolojilerinin kullanımıyla, sürdürülebilir bir gelecek için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

İlgili Yazılar