Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun, Türkiye’nin küresel lojistik, ulaşım ve ticaret alanındaki stratejik rolünü vurgulayan konuşması, tarihi İpek Yolu güzergahında Doğu-Batı ticaretini canlandırmayı hedefleyen Kuşak ve Yol Girişimi açısından büyük önem taşıyor. İpek Yolu’nun Tarihi ve Stratejik Önemi Uraloğlu, Şian şehrinin tarihi İpek Yolu’nun başlangıç noktası olduğunu belirterek, bu antik ticaret yolunun Çin’den başlayıp…
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun, Türkiye’nin küresel lojistik, ulaşım ve ticaret alanındaki stratejik rolünü vurgulayan konuşması, tarihi İpek Yolu güzergahında Doğu-Batı ticaretini canlandırmayı hedefleyen Kuşak ve Yol Girişimi açısından büyük önem taşıyor.
Uraloğlu, Şian şehrinin tarihi İpek Yolu’nun başlangıç noktası olduğunu belirterek, bu antik ticaret yolunun Çin’den başlayıp Orta Asya üzerinden Anadolu’ya kadar uzandığını ve İstanbul’un bu hattın son durağı konumunda olduğunu vurguladı. Şian ve Anadolu arasında gerçekleşen ticarette baharat, ipek, değerli taşlar, cam ürünleri, kağıt ve kültürel unsurların alışverişi büyük bir öneme sahip.
Uraloğlu, Türkiye’nin Asya, Avrupa ve Afrika’nın kesişim noktasında bulunan stratejik konumu sayesinde küresel ölçekte erişilebilir, sürdürülebilir ve çok modlu bir ulaştırma altyapısı sunduğunu belirtti. Türkiye’nin Hazar geçişli Orta Koridor Girişimi, Çin’in Kuşak ve Yol Girişimi ile güç birliği yaparak İpek Yolu’nun canlandırılmasını hedefliyor.
Uraloğlu, dünyada yeşil lojistik çözümlerinin önem kazandığı bir dönemde, Türkiye’nin yeşil koridorlara geçişi planlayarak küresel tedarik zincirlerine katkı sağlayacağını vurguladı. Türkiye, altyapıları inşa etmenin ötesinde, uzun vadeli işbirliklerine odaklanarak demir yolu taşımacılığında entegre çözümler sunmaya hazır olduğunu belirtti.
Kaynak: habergazetesi.com.tr
Reklam & İşbirliği: [email protected]