Tarım-GFE Ekim Ayında Artış Gösterdi
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin Tarım-GFE verilerini açıkladı. Buna göre, Tarım-GFE’de önemli artışlar kaydedildi. Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 2,75 artış gerçekleşirken, bir önceki yılın Aralık ayına göre ise yüzde 27,92 artış yaşandı. Aynı zamanda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 32,59 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 42,03 artış görüldü.
Ana Gruplarda Artışlar ve Değişimler
Ana gruplarda da dikkate değer artışlar meydana geldi. Bir önceki aya göre tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 3,04, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde ise yüzde 1,10 artış gözlendi. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 31,03, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde ise yüzde 42,35 artış kaydedildi.
Alt Gruplarda Değişimler
Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 64,81 artışla diğer mal ve hizmetler olurken, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup ise yüzde 5,32 artışla hayvan yemi olarak belirlendi. TÜİK’nin açıkladığı verilere göre tarım sektöründe belirgin bir büyüme ve gelişme yaşandığı görüldü.