Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Mersin Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Su Ürünleri İhracatında Türkiye’nin Başarısı Artıyor

Su Ürünleri İhracatında Türkiye’nin Başarısı Artıyor

haber haber - - 2 dk okuma süresi
15 0

Bakan Yumaklı’nın Açıklamaları

Bakan Yumaklı, su ürünleri sektörünün geçen yıl gerçekleştirdiği ihracata ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nün sürdürülebilir işletilmesini sağlamak amacıyla önemli faaliyetler yürüttüğünü vurguladı.

Su Ürünleri Üretimi Artıyor

Türkiye’nin su ürünleri üretiminin sürdürülebilir şekilde arttığını belirten Bakan Yumaklı, geçen yıl bitkisel ve hayvansal üretimin yanı sıra su ürünleri için de üretim planlaması uygulamaya başladıklarını ifade etti. Özellikle yetiştiricilikten elde edilen üretimin artması dikkat çekici.

Türkiye Net Su Ürünleri İhracatçısı

Bakan Yumaklı’nın paylaştığı bilgilere göre Türk su ürünleri sektörü net ihracatçı konumunda bulunuyor. Su ürünleri yetiştiriciliği, üretimi ve işleme teknolojilerindeki gelişmelerle birlikte ülkemizin su ürünleri ihracatında cenabet giriş önemli artışlar yaşanıyor.

Rekor Su Ürünleri İhracatı

Yumaklı, 2023’te 1,7 milyar dolar olan su ürünleri ihracatının 2024’te 2 milyar doların üzerine çıktığını belirtti. Bu rakamla Türkiye, tarihinin en yüksek su ürünleri ihracatına ulaşmış durumda. Levrek ve çipura gibi türler Türkiye’nin su ürünleri ihracatının ilk sıralarında yer alıyor. Bakan Yumaklı, Türkiye’nin su ürünleri ticaretindeki başarısını sürdürmek adına çalışmaların devam edeceğini vurgulayarak, sektördeki başarıda emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Su ürünleri sektöründe Türkiye’nin yükselen ivmesi, gelecek için umut vaat ediyor.

İlgili Yazılar