Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Mersin Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Netanyahu’nun Güvenlik Toplantısında Saldırı Onaylandı

Netanyahu’nun Güvenlik Toplantısında Saldırı Onaylandı

haber haber - - 2 dk okuma süresi
6 0

Netanyahu, Üst Düzey Kabine Üyeleri ile Güvenlik Toplantısında

Bir kaynağa göre, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun, üst düzey kabine üyeleri ve güvenlik kurumlarının başkanları ile hafta başında yapılan güvenlik toplantısında söz konusu saldırı onaylandı. Saldırının detayları hakkında net bilgiler olmasa da, İsrail’in Hizbullah ile çatışmayı yeni bir aşamaya taşımak için bu adımı attığı belirtiliyor.

Netanyahu ve Savunma Bakanı Gallant Tel Aviv’de Görüştü

İsmi açıklanmayan bir İsrailli yetkili, Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın gün içerisinde Tel Aviv’deki ordu komuta merkezinde birkaç saat boyunca görüştüğünü doğruladı. Bu görüşmenin saldırı kararının alınmasında etkili olduğu düşünülüyor.

İsrail’in Saldırı Politikası ve Hizbullah ile İlişkisi

Saldırının, İsrail’in Hizbullah ile olan ilişkisini ve bölgedeki güvenlik durumunu nasıl etkileyeceği merak konusu. Bir kaynağa göre, İsrail bu saldırı ile çatışmayı tırmandırmayı hedefliyor ancak tam anlamıyla geniş kapsamlı bir savaşın başlamasını istemiyor.

Bu gelişmelerin ardından bölgedeki tansiyon ve çatışma riski artarken, uluslararası toplum da İsrail ve Hizbullah arasındaki gerilimi yakından takip etmekte. Netanyahu’nun aldığı bu kararın ilerleyen günlerde bölgedeki durumu nasıl etkileyeceği ise belirsizliğini koruyor.

İlgili Yazılar