MEB, Yenilikçi Eğitim Yaklaşımını Benimsedi
Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında, farklı yeteneklere ve ilgilere sahip öğrencilere yönelik farklılaştırılmış eğitim anlayışını benimsedi. Bu yeni müfredatta, beceri temelli eğitim ve yapay zeka teknolojileriyle desteklenen eğitim anlayışına ağırlık verildi.
MEBİ: Bireysel Öğrenme Platformu
Bu kapsamda, Eğitim Bilişim Ağı’ndaki (EBA) içerikler zenginleştirilirken, öğrencilere tamamen kişiselleştirilebilir öğrenme imkanı sunan bireysel öğrenme platformu MEBİ geliştirildi. MEBİ, lise öğrencilerine yönelik olarak hizmete açıldı ve bugüne kadar 550 bin 107 öğrenci tarafından kullanıldı.
Yapay Zeka Destekli Eğitim Deneyimi
MEBİ, 401 bin 545 kez indirilerek geniş kitlelere ulaştı. Platformda 1036 ders anlatım videosu, 17 bin 97 dakikadan oluşan video içerik, 1036 konu özeti ve 61 bin 361 soru bulunuyor. Yapay zeka teknolojisi sayesinde öğrencilerin öğrenme izleri takip edilerek çalışma planları yeniden şekillendiriliyor. Mobil cihazlardan da erişime uygun olan MEBİ, öğrencilere istedikleri zaman öğrenmeye devam etme imkanı sağlıyor.
YKS Denemeleri ve Gelecek Hedefler
MEBİ, öğrencilerin Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlık sürecini desteklemek amacıyla YKS denemeleri de sunuyor. 21 Ekim’den bu yana düzenlenen YKS denemelerine 76 bin 580 öğrenci katıldı ve denemeler Haziran 2025’e kadar devam edecek. Mezun öğrencilerin de kullanabileceği MEBİ’ye “mebi.eba.gov.tr” adresinden ve mobil uygulama marketlerinden erişilebiliyor.