Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Mersin Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. KOSGEB’in 2025 Vizyonu ve Destek Hedefleri

KOSGEB’in 2025 Vizyonu ve Destek Hedefleri

haber haber - - 2 dk okuma süresi
16 0

KOBİ’lerin Yeniliklere Uyum Sağlaması İçin Destek Programları

KOSGEB, KOBİ’lerin yeniliklere uyum sağlamaları amacıyla geniş kapsamlı destek programları sunmaktadır. Kurum, kalkınma hedefleri doğrultusunda destek limitlerini **yeniden belirleyerek** ve destekleri **yalınlaştırarak** KOBİ’lerin güncel ihtiyaçlarına yönelik çözümler geliştirmiştir.

2025 Hedefleri ve Kadın Girişimcilerin Desteklenmesi

KOSGEB, 2025 yılında Türkiye’nin **vizyon ve ideallerine** katkı sağlayacak **52 bin KOBİ ve girişimciyi** desteklemeyi hedeflemektedir. Özellikle girişimcilik alanında kadınları desteklemeye önem veren kurum, geçen yıl 7 bin 41 kadın girişimciye destek sağlarken bu yıl hedefini 8 bin 500’e çıkarmayı planlamaktadır.

Yüksek Teknoloji Üretimi ve İhracat Kapasitesinin Artırılması

KOBİ’leri uluslararası pazarlara açılması ve ihracat kapasitelerini geliştirmeleri konusunda destekleyen KOSGEB, yüksek teknoloji ürünlerinin **artırılması** için çalışmalar yürütmektedir. 2025 hedefleri arasında **2 bin 200 işletmeye destek sağlanması** ve yüksek teknolojili işletmelere yapılan desteklerin payının **yüzde 26’ya** ulaşması bulunmaktadır.

Yeşil ve Dijital Dönüşüm Projelerine Destek

Çevresel etkinin zlot azaltılması ve sürdürülebilirlik ilkelerinin benimsenmesi amacıyla yeşil dönüşüm projelerine destek veren KOSGEB, ayrıca dijital dönüşüm konusunda da işletmelere destek sağlamaktadır. 2025’te 1100 işletmeye **yeşil dönüşüm**, 120 işletmeye ise **dijital dönüşüm** desteği verilmesi hedeflenmektedir.

İhracatın Artırılması ve Finansman Desteği

KOSGEB, KOBİ’lerin ihracat içindeki payını artırmayı hedeflerken, aynı zamanda finansman desteği sağlayarak işletmelerin kapasitelerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yürütmektedir. Kurum, 2025’te **1250 işletmeye finansman desteği** sağlamayı ve imalat sanayisinin payını **yükseltmeyi** amaçlamaktadır. Geçen yıl imalat sanayisinin payı yüzde 72,6 iken bu yıl yüzde 74’e çıkarılması hedeflenmektedir.

İlgili Yazılar