Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Mersin Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İsrail Askerleri Tarafından Öldürülen Türk Vatandaşı Eygi’nin Naaşı Türkiye’ye Getirildi

İsrail Askerleri Tarafından Öldürülen Türk Vatandaşı Eygi’nin Naaşı Türkiye’ye Getirildi

haber haber - - 2 dk okuma süresi
20 0

Türk Vatandaşı Eygi’nin Naaşı Bakü’den Türkiye’ye Nakledildi

İsrail askerleri tarafından Batı Şeria’da düzenlenen barışçıl bir gösteride hedef alınarak öldürülen Türk vatandaşı Eygi’nin naaşı, Tel Aviv’den Bakü’ye nakledildi. Eygi’nin naaşı, Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı’nda Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ve büyükelçilik çalışanları tarafından teslim alındı. Bakü’de Türk bayrağına sarılan naaş, Türk Hava Yolları (THY) İstanbul uçağına teslim edildi ve Türkiye’ye getirildi.

Eygi’nin Naaşı İstanbul Havalimanı’nda Karşılandı

Eygi’nin cenazesi, Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Büyükelçi Ayşe Sözen Usluer tarafından karşılandı. İstanbul Havalimanı VİP Terminali’nde düzenlenen törende, Eygi’nin Türk bayrağına sarılı naaşı, askeri manga tarafından tören alanına getirildi. Törene İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet İlker Haktankaçmaz, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş ve diğer ilgililer katıldı.

Failler Lanetlendi, Adalet İsteniyor

Eygi’nin ölümü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kınandı ve İsrail’in işlediği insan hakları ihlalleri için hesap vermesi gerektiği vurgulandı. Eygi, Filistinlilere destek amacıyla barışçıl yollardan faaliyet gösteren bir insan hakları aktivistiydi ve ölümü uluslararası arenada büyük yankı uyandırdı. Eygi’nin naaşı, İstanbul Havalimanı’ndan uçakla İzmir’e gönderilerek defnedilmek üzere yolculuğuna devam etti. Eygi’nin ölümü, İsrail’in Filistin topraklarındaki işgaline karşı yükselen tepkilerin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

İlgili Yazılar