İran Devrim Muhafızları Ordusu, Körfez’deki ABD üslerine misilleme saldırıları düzenlediğini duyurdu. Tahran, saldırganlığın tekrarlanması halinde daha kapsamlı yanıt vereceklerini belirtti.
İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO), ABD’nin İran’a yönelik saldırılarına misilleme olarak Körfez bölgesindeki ABD üslerini hedef aldığını duyurdu. İran devlet televizyonundan yapılan açıklamada, saldırganlığın tekrarlanması halinde Tahran’ın daha kapsamlı bir karşılık vereceği uyarısı yapıldı. DMO, Washington yönetiminin İran ile varılan mutabakatın hükümlerini ihlal ettiğini belirtti.
DMO’dan yapılan açıklamada, ABD’nin İran’la varılan mutabakatın hükümlerini ihlal ettiği ve taahhütlerini yerine getirmediği vurgulandı. İran devlet televizyonu aracılığıyla duyurulan bu saldırı iddiaları, Körfez ülkeleri tarafından henüz bağımsız bir şekilde doğrulanmadı.
İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı İbrahim Azizi, ABD’nin müzakereler sürerken İran’a saldırmasını kınadı. Azizi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ateşkesin bu pervasızca ihlali, her zaman olduğu gibi onların geri adım atmasına ve pişmanlık duymasına yol açacaktır” ifadelerini kullandı.
Azizi, ABD yönetimini müzakere ve ateşkes ilkelerine bağlı kalmamakla eleştirdi. ABD’nin İran’ı suçlama çabalarının artık sonuç vermeyeceğini de sözlerine ekledi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]