Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Mersin Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Hollanda Başbakanı Stoltenberg’den Güvenlik ve Savunma Üzerine Çarpıcı Açıklamalar

Hollanda Başbakanı Stoltenberg’den Güvenlik ve Savunma Üzerine Çarpıcı Açıklamalar

haber haber - - 2 dk okuma süresi
4 0

Stoltenberg, NATO Genel Sekreterliği görevini devredecek

Stoltenberg’in Veda Konuşması

Barış İçin Bedel Ödenmeli

Savunmaya Harcanan GSYH Oranı

Özgürlük ve Serbest Ticaret

Putin ve Ukrayna

Transatlantik İlişkilere Yatırım

Eski Hollanda Başbakanı ve şu anki NATO Genel Sekreteri olan Stoltenberg, bir düşünce kuruluşu etkinliğinde yaptığı veda konuşmasında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, barış için bedel ödenmesi gerektiğini belirterek, savunma harcamalarının artırılması gerektiğini vurguladı. GSYH’nin en az yüzde 2’sinin savunmaya ayrılması hedefinin artık yetersiz olduğunu ifade eden Stoltenberg, müttefiklerin daha fazla harcama yapması gerekebileceğine dikkat çekti.

Stoltenberg ayrıca, özgürlüğün serbest ticaretten daha önemli olduğunu savunarak, Rusya’ya enerji bağımlılığı gibi bir hatanın Çin ile yapılmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, müttefikler arasında ticari kısıtlamaların güvenliği zayıflatacağı uyarısında bulundu.

Ukrayna’daki savaşa da değinen Stoltenberg, savaşın sona ermesi için daha fazla silah yardımı yapılmasının Putin’i durdurmayabileceğini ancak hesaplamalarını değiştirebileceğini belirtti. Rusya’nın gelecekteki barış görüşmelerinde yer alması gerektiğini vurgulayan Stoltenberg, Avrupa’da istikrar için Ukrayna’nın güçlü askeri destek ve güvenlik garantilerine ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

Transatlantik ilişkilere vurgu yapan Stoltenberg, Amerika ve Avrupa arasındaki bağın önemini vurgulayarak, güvenlik zorluklarıyla mücadelede işbirliğinin önemine dikkat çekti. Stoltenberg, Avrupalıların NATO’nun kıtada güvenliği sağlayan önemli bir unsur olduğunu anlamaları gerektiğini belirtti.

İlgili Yazılar