Filistin Kızılayı, Cenin Mülteci Kampı’nda İsrail Güçlerine Maruz Kalan Ambulans Ekibi
Filistin Kızılayı, Cenin Mülteci Kampı’nda görevli bir ambulansta çalışan ekibin, İsrail güçlerinin saldırısına uğradığını duyurdu. Darbedilen ilk yardım personeli, olay yerindeki bir yaralıyı taşımak üzere bölgeden ayrıldı. Bu saldırıda atılan gaz bombası nedeniyle birçok kişi boğulma tehlikesi yaşadı.
İsrail Güçleri Beyta Beldesine Baskın Düzenledi
Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın aktardığı habere göre, İsrail askerleri, Nablus kentine bağlı Beyta beldesine baskın düzenledi. İsrail güçlerinin kasabaya ateş açarak ve gaz bombası atarak girmesiyle bölgede Filistinliler arasında arbede yaşandı. Bu olayda ağır şekilde darbedilen genç bir Filistinli yaralandı.
İsrail’in Batı Şeria’ya Yönelik Saldırıları Devam Ediyor
İsrail ordusu, Gazze’de varılan ateşkesin ardından Batı Şeria’nın kuzeyinde bir dizi saldırı başlattı. Cenin’de sürdürdüğü şiddetli saldırıların ardından İsrail askerleri, çeşitli bölgelere baskınlar düzenledi. Bu saldırılarda 56 Filistinli yaşamını yitirirken, binlerce kişi yaralandı. Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te yaşanan çatışmalarda ise 167’si çocuk olmak üzere 917 Filistinli hayatını kaybetti.
Saldırılar Nedeniyle Bölgedeki Yapılar ve Altyapı Büyük Zarar Gördü
İsrail ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda, bölgedeki yapılar ve altyapı geniş çapta tahrip oldu. 21 Ocak’tan bu yana devam eden saldırılarda pek çok kişi yaralandı ve yaşamını yitirdi. İsrail ile Filistin arasındaki gerginlik ve çatışmaların insani ve maddi kayıplara neden olduğu belirtiliyor.