Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Tusk Arasında İkili Görüşme
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya Başbakanı Donald Tusk ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. İkili görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Türkiye ve Polonya’nın güçlü ilişkilerini vurguladılar.
Türkiye-Polonya İlişkilerinin Güçlendirilmesi ve İlerletilmesi
Erdoğan, Türkiye ve Polonya’nın NATO’nun kilit müttefikleri olduğunu belirterek, ticaret, yatırımlar, savunma alanında işbirliği ve beşeri ilişkiler konularında güçlü potansiyele sahip olduklarını ifade etti. İki ülke arasındaki ticaret hacminin 2024 yılında 12 milyar dolara ulaştığını belirten Erdoğan, yeni hedeflerinin 15 milyar dolar olduğunu açıkladı.
Avrupa Güvenliği ve İşbirliği
Erdoğan ve Tusk, Avrupa güvenliğinin geleceği konusunda fikir alışverişinde bulundular. Savunma sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi, eğitim, kültür, bilim ve turizm alanlarında işbirliğinin artırılması konuları üzerinde durdular.
Avrupa Birliği ve Türkiye’nin Tam Üyeliği
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği’ne tam üyeliğin stratejik hedefleri arasında olduğunu vurgulayarak, işbirliğinin karşılıklı fayda ve saygı temelinde ilerletilmesi gerektiğini belirtti. Türkiye’nin tam üyeliğinin Avrupa Birliği için önemli olduğunu ifade etti.
Ukrayna ve Rusya Krizi
Erdoğan, Ukrayna-Rusya savaşı konusunda da açıklamalarda bulunarak, Türkiye’nin barışçıl çözümden yana olduğunu ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Tusk’un görüşmesi, Türkiye-Polonya ilişkilerine olumlu katkılar sağladı ve geleceğe yönelik iş birliği adımlarını güçlendirdi.