Avrupa’yı saran sıcak hava dalgası İspanya ve Fransa’da orman yangınlarına neden oldu. İki ülkede on binlerce kişi tahliye edilirken, alevlerle mücadele sürüyor.
Avrupa’yı etkisi altına alan sıcak hava dalgası, İspanya ve Fransa’da kontrol altına alınamayan orman yangınlarını tetikledi. İki ülkede devam eden yangınlar nedeniyle on binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.
İspanya’nın başkenti Madrid’in batısında iki büyük orman yangını, ekipleri alarma geçirdi. Gece boyunca süren mücadeleye rağmen, San Martin de Valdeiglesias kasabası yakınlarında yangınların birleşme noktalarına ulaştığı belirtildi. Avila ile Madrid bölgelerindeki yangınlarda yaklaşık 45 bin hektarlık alan zarar gördü. Bu bölgelerde yaşayan 90 bin kişi tahliye edildi. İspanya İçişleri Bakanı Fernando Grande-Marlaska, durumun ciddiyetini vurgulayarak, ‘Gece kolay geçmeyecek’ açıklamasında bulundu. Yangınlarda en az bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Fransa’nın güneybatısındaki Gironde bölgesinde de orman yangınları yayılmaya devam ediyor. Yangınların genişlemesi üzerine yeni tahliye kararları alındı. Bordeaux’a tahliye edilmesi istenen en az beş kasabanın sakinleri, geçici barınma merkezlerine yerleştirildi. Ülke genelinde 220 binden fazla kişi tahliye edildi. Bordeaux çevresindeki ulaşım hatları geçici olarak durduruldu ve bölgeye 500 asker sevk edildi. Fransa İçişleri Bakanı Laurent Nunez, yangınların kontrol altına alınmasının uzun süreceğini belirtti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]