Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Mersin Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. 3 Boyutlu Yazıcılar Bozulduğunda Ne Yapılmalıdır?

3 Boyutlu Yazıcılar Bozulduğunda Ne Yapılmalıdır?

admin admin - - 4 dk okuma süresi
3 0

3 Boyutlu Yazıcılar Bozulduğunda Ne Yapılmalıdır?

Gelişen ve değişen dünyada her gün farklı yeniliklerle karşılaşıyoruz. Bununla birlikte gelişen dünyaya ayak uydurabilmemiz ve teknolojiyi de yakından takip edebilmemiz gerekiyor. 3 boyutlu yazıcılar günümüzün en değerli teknolojilerinden birisidir. Bu araçlar sayesinde kendi tasarladığımız parçaları plastik malzemelerden üretebiliyoruz. Bu durum onları günümüzde oldukça değerli kılıyor. 3 boyutlu yazıcılar bilindiği üzere plastik baskı yapabiliyorlar. Fakat gelecekte bu durum değişebilir ve metal olanları da piyasaya sürülebilir. Bu durum gerçekleşir ise metal sanayide büyük bir devrim olacağı ön görülür. Günümüzdeki plastik 3 boyutlu yazıcılar zamanla arıza yapabilir ve bu durumda 3d yazıcı yedek parça ihtiyacı duyabiliriz. Yazıcıların tamirini kendimiz yapabiliyorsak internetten bozulan parçaların yerine yedek parça siparişi etmemiz gerekir. Bunun yanı sıra internette bulunan 3 boyutlu yazıcı servislerini de tercih edebiliriz.

Arduino ile Projeler Yapmak Neden Avantajlıdır?

Arduino ise temel anlamda programlama yapabileceğiniz araçlardır. Bu araçlar bilgisayarlardaki anakart görevlerine uygundur. Bu araçları dilediğiniz şekilde kendi hayal dünyanıza göre kullanabilmeniz mümkündür. Basit bir kol mekanizması veya robotlar üretip bunları öz geçmişlerinize ekleyebilirsiniz. İşte bu anlamda Arduino ile çalışmanın ve BMS devresi, elektronik devre gibi araçları öğrenerek edinebileceğiniz avantajlar ise şu şekilde özetlenebilir:

  • Arduino yaşlı genç dinlemeksizin her yaş için uygundur. Özellikle çocuk yaşta bulunan kişilerin hayal dünyalarını geniş tutabilmeleri şarttır. Bununla birlikte çocukların genç yaşlarda hangi mesleği edinmek isteyeceklerinin tespiti de yapılmalıdır. Arduino özellikle küçük yaşta bulunan genç bireylerin mühendislik alanına yönlendirilebilmesi için oldukça değerlidir. Bu araçlar sayesinde temel programlama veya elektronik gibi bilgileri çocuklar edinebilir.
  • Arduino aynı zamanda genç veya daha büyük yaşlı bireyler için de uygundur. Özellikle mühendislik alanına ilgi duyan kişiler Arduino ile projeler yapabilirler. Bu araçlarla uğraşmak hem keyif verir hem de aynı zamanda yeni bir şeyler öğrenebilmemizi sağlar. Keyifli vakit geçirmek ve yeni şeyler öğrenmek isteyenler muhakkak Arduino edinebilir.
  • Yine kendisini mühendislik alanında yetiştirmek isteyen kişiler veya bu bölümden mezun olan kişiler de Arduino satın alarak projeler gerçekleştirebilirler. Bu projelerin ardından yapılan başarılı olanlarını öz geçmişlerine ekleyebilirler. Bu durum iş mülakatlarında bizlere avantaj sağlayabilir. Hayalini kurduğumuz işlere kavuşabilmemiz için muhakkak Arduino ile projeler yapmalıyız.

Arduino Parçaları ve Filament Nereden Sipariş Verilir?

Genellikle hobi olarak edinebileceğimiz Arduino ve 3D yazıcılar güzel bir şekilde vakit geçirebilmemizi sağlar. Arduino satın almadan önce internetten arduino parçaları nelerdir diye bir araştırma yapmamız gerekir. Herhangi bir tecrübemiz yok ise basit bir başlangıç paketi bizlere yeterli olacaktır. Zaman içerisinde kendimizi bu alanda geliştirir isek muhakkak daha farklı projeler için farklı komponentlere de ihtiyaç duyacağız.

Sizlerde her türlü Arduino parçası ve pla filament için Hobi Mekatronik web sitesini ziyaret etmeyi unutmayın.

İlgili Yazılar