Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Mersin Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Tesla, Almanya’daki Gigafabrikasında İşten Çıkarmaları Planlıyor

Tesla, Almanya’daki Gigafabrikasında İşten Çıkarmaları Planlıyor

haber haber - - 2 dk okuma süresi
15 0

Tesla’nın Zorunlu İşten Çıkarmaları Duyurusu

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla , Almanya’nın başkenti Berlin yakınlarındaki Grünheide’de bulunan gigafabrikasında çalışanlardan 400’ünü işten çıkarmayı planladığını duyurdu. Şirket, elektrikli otomobiller için küresel talebin zayıflamasının kendilerini de zorladığını belirtti.

Gönüllü İşten Çıkarma Programı

Yapılan açıklamada, Tesla’nın Avrupa’daki ilk fabrikasında 400 kişinin işten çıkarılmasının planlandığı ancak zorunlu işten çıkarma yerine gönüllü bir programın uygulanacağı belirtildi. Almanya’daki gigafabrikasının iş konseyi ile görüşmelerin devam ettiği ifade edildi.

Tesla’nın İş Gücündeki Azaltma Kararı

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla, bu ay içerisinde küresel iş gücünde yaklaşık yüzde 10 azaltma yapacağını royalbet slot duyurmuştu. Geçen hafta ise fabrikanın yaklaşık 300 geçici işçisiyle yollarını ayıracağı açıklanmıştı.

Satışlardaki Düşüş

Tesla’nın nisan ayında açıkladığı verilere göre, şirketin otomobil teslimatları ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,5 geriledi ve 2020’den bu yana yıllık bazda ilk kez düşüş gösterdi. Şirketin bu yılın ilk çeyreğinde teslimatını yaptığı araç sayısı 386 bin 810 oldu.

Tesla’nın ilk çeyreğe ilişkin finansal sonuçlarının da bugün açıklanması bekleniyor.

İlgili Yazılar