TBMM gündeminde bu hafta neler var?

ANKARA (İGFA) – TBMM Genel Kurulunda, emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin düzenlemeyi de içeren Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edilecek. Bu maddeler arasında emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödenmesi, Kapadokya Alanı Hakkında Kanuna ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansına ilişkin düzenlemeler yer…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
TBMM gündeminde bu hafta neler var?

ANKARA (İGFA) – TBMM Genel Kurulunda, emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin düzenlemeyi de içeren Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edilecek.

Bu maddeler arasında emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödenmesi, Kapadokya Alanı Hakkında Kanuna ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansına ilişkin düzenlemeler yer alıyor.

Plan ve Bütçe Komisyonunda 23 Ekim Pazartesi ve 24 Ekim Salı günü 12. Kalkınma Planı görüşülecek. Ayrıca Komisyonda 26 Ekim Perşembe günü 2024 yılı bütçesinin geneli üzerindeki görüşmelere başlanacak. 27 Ekim Cuma günü ise Komisyonda, TBMM, Kamu Denetçiliği Kurumu ile Sayıştay’ın bütçeleri görüşülecek.

KENTSEL DÖNÜŞÜM TEKLİFİ

Ayrıca AK Parti tarafından TBMM Başkanlığına sunulan kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeleri içeren “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin görüşmelerine ise Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda başlanacak.

Teklifte, deprem bölgesinde yıkım kararı alınan binalarla ilgili yargısal süreçlere ilişkin düzenlemeler de yer alıyor.

Riskli yapı tespiti Kentsel Dönüşüm Başkanlığı veya idarece resen yapılabilmesine yönelik düzenlemeyi de içeren teklifle, uygulamada bazı maliklerce veya kiracılarca riskli yapı tespiti yapılmasının engellendiği ve kendi bağımsız birimlerinden tespit için numune alınmasına müsaade edilmediği görüldüğünden, riskli yapı tespitinin, gerekmesi halinde mülki idare amiri tarafından verilecek yazılı izne istinaden yeterli kolluk kuvveti marifetiyle kapalı kapılar veya alanların açtırılması suretiyle yapılabilmesine imkan getirilecek.

KARARLAR SALT ÇOĞUNLUKLA ALINACAK

Teklife göre, kentsel dönüşümlerde, yapı ruhsatı alınması da dahil tüm iş ve işlemler, hisseleri oranında maliklerin salt çoğunluğu ile aldığı karara istinaden gerçekleştirilecek.

İstanbul’da dönüşümü hızlandırmak için başlatılan “yarısı bizden” kampanyasının uygulanabilmesi için hak sahiplerine yapım için mali yardım sağlanabilmesine yönelik kanunda düzenleme yapılacak.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Göç ve Uyum Alt Komisyonu da bu hafta toplanacak. Salı ve çarşamba günü ise Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları düzenlenecek.

Kaynak: IGFA

Benzer Haberler
Ajanslar İçin Tek Sunucuda Çoklu Proje Yönetimi: VDS ile Daha Fazlasını Yapın
Ajanslar İçin Tek Sunucuda Çoklu Proje Yönetimi: VDS ile Daha Fazlasını Yapın
Dr. Mustafa Tümtürk, estetikte yenilikçi çözümlerin faydalarını açıkladı 
Dr. Mustafa Tümtürk, estetikte yenilikçi çözümlerin faydalarını açıkladı 
Gece Hayatının Tanınan İsmi Kadir Ayhan’dan Lüks Rezidans Atağı: Moonstone Rezidans Geliyor
Gece Hayatının Tanınan İsmi Kadir Ayhan’dan Lüks Rezidans Atağı: Moonstone Rezidans Geliyor
Japon Uzman Moriwaki Uyardı: “Büyük İstanbul Depremi Yaklaşıyor”
Japon Uzman Moriwaki Uyardı: “Büyük İstanbul Depremi Yaklaşıyor”
MOVA, yeni elektrikli robot süpürgesi P50 Pro Ultra’yı tanıttı
MOVA, yeni elektrikli robot süpürgesi P50 Pro Ultra’yı tanıttı
“Katarakt ameliyatında mevsim etkisi yok: Yaz aylarında ameliyat olunabilir”
“Katarakt ameliyatında mevsim etkisi yok: Yaz aylarında ameliyat olunabilir”
Mersin'de Haberin Doğru Adresi
Mersin Son dakika  Haberleri

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları MERSİNİM 'de saklıdır.