Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Mersin Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Kazakistan ve İngiltere Arasında Stratejik Ortaklık ve İş Birliği Anlaşması İmzalandı

Kazakistan ve İngiltere Arasında Stratejik Ortaklık ve İş Birliği Anlaşması İmzalandı

haber haber - - 2 dk okuma süresi
10 0

Astana’da İki Ülke Arasında Önemli Görüşmeler Gerçekleşti

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, resmi temaslar için Kazakistan’ı ziyaret etti. Cameron, Astana’da Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Murat Nurtleu ile görüştü.

İkili İlişkiler ve İşbirliği Konuları Ele Alındı

Görüşmede, bölgesel ve uluslararası işbirliği ile birlikte ikili ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik konular ele alındı. Nurtleu, iki ülkenin dışişleri bakanlıkları arasındaki diyaloğun geliştirilmesi için çalışmaya hazır olduklarını belirtti.

Stratejik Ortaklık ve İş Birliği Anlaşması İmzalandı

Görüşme sonunda, Kazakistan ile İngiltere arasında “stratejik ortaklık ve iş birliği anlaşması” imzalandı. Anlaşma, dış politika, güvenlik, ticaret, yatırım, enerji, ulaştırma, çevre, eğitim ve diğer alanlarda geniş işbirliğini kapsıyor.

Önemli İsimlerin Görüşmesi

Cameron, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev tarafından da kabul edildi. Tokayev, ziyaretin ikili ilişkilere ivme kazandırılması açısından önemli olduğunu vurgulayarak, imzalanan anlaşmanın geniş bir işbirliği alanını kapsadığını belirtti.

Cameron ise ziyaretin enerji, ticaret, eğitim ve kültür alanlarındaki işbirliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade etti. İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da derinleştirilmesi ve insanlar arasındaki bağların güçlendirilmesi önem taşıyor.

İlgili Yazılar