Jawline (Çene) Dolgusu Tedavisi
Teknolojinin gelişimi ile birlikte uygulanan jawline dolgu, kişilerde çenenin istenen görünüme kavuşması için yapılır. Dolgu ile düzeltilebilir durumda olan tüm çene bozukluklarında jawline dolgu yapılabilir.
Jawline Dolgusunun Yüzdeki Etkileri Nelerdir?
Estetik operasyonları arasında yer alan jawline dolgu yüzde daha güzel görünümler, yüz, boyun ve gıdı arasında ki dengenin sağlanması, keskin hatları olan çene görünümü ve kırışıklık problemini ortadan kaldırır.
Jawline Dolgusu Nasıl Yapılır?
Lokal anestezik kremler ile yapılan jawline dolgusu, ufak ince uçlu iğneler ve kanüller yardımı ile dolgu işleminin yapılması gereklidir. Jawline dolgusu ortalama 20 dakika süren bu işlemde hasta acı hissetmez.
Jawline Dolgusu Kalıcı Mıdır?
Çene hatlarına yapılan jawline dolgu işlemleri, uygulanan tekniğe ve hastanın durumuna göre 1- 2yıl kalıcılık gösterir.
Jawline Dolgu İle Daha Genç Bir Görünüm Elde Edilir Mi?
Cilde doğrudan yapılan jawline dolgu, cilt altında bulunan dokulara da etki ettiğinden daha canlı ve daha genç görünümler kazandırır.
Jinekomasti Neden Olur?
Testosteron hormonlarında yaşanan dalgalanmalara bağlı olarak ortaya çıkan jinekomasti, testosteron hormonuna yaşanan düşüş veya östrojen seviyesinde oynamaya neden olan koşullardan dolayı ortaya çıkar.
Vücut içerisinde bulunan hormon dengesi zaman zaman birçok farklı etkene bağlı olarak bozulabilir. Öyle ki jinekomasti rahatsızlığında da erkeklerde göğüs büyümesi, meme dokusunun şiş olduğunu gösterir. Jinekomasti rahatsızlığı genellikle ergenlik döneminde ortaya çıkar.
Jinekomasti erkeklerde görülen bir rahatsızlık olup, östrojen ve testosteron hormonlarının denge bozukluğu yaşaması nedeni ile ortaya çıkar. Meme dokularında görülen bu iyi huylu büyüme, bazı kişilerde bir memeyi etkilerken bazı kişilerde iki memeyi aynı anda etkileyebilir.
Düzensiz olarak yaşanan bu büyümeler iki meme de aynı anda görüldüğünde, memelerin farklı boyutlara ulaşma ihtimali yüksektir. Jinekomastirahatsızlığı yetişkinlerde olduğu gibi yeni doğan erkek bebeklerde de görülebilir.
Jinekomasti Tipleri Nelerdir?
Erkek meme estetiği rahatsızlıklarından biri olan jinekomasti, tüm hastalıklarda olduğu gibi kişilerde farklı çeşitlerde ortaya çıkabilir. Jinekomasti hastalığın bulgu ve belirtilerine bağlı olarak glandüler tip, karışık tip ve yağlı tip olarak incelenir. Kişilerde bulunan jinekomasti rahatsızlığının çeşidine göre tedavi yöntemi uygulanır.
Kimlerde Jinekomasti Görülür?
Jinekomasti rahatsızlığı erkeklere özgü bir durum olup yaşamın üç evresinde de görülebilir. Bu anlamda jinekomasti rahatsızlığının yeni doğan, ergenlik çağı ve orta yaşın üzerinde ki kişilerde görüldüğünü söylemek mümkün. Jinekomasti rahatsızlığı erkeklerin birçoğunda bulunan bir hastalıktır. Sağlığa herhangi bir etkisi olmayan jinekomasti, bazı kişilerde ağrı ve acıya neden olabilir.
Jinekomasti Belirtileri Nelerdir?
Bazı kişilerde meme başı akıntısı da görülebilir. Jinekomasti hastalara çok rahatsızlık vermediğinden belirtilerinin fazla olduğu söylenemez. Jinekomasti rahatsızlığından en büyük belirti şişmiş meme dokusu ve göğüslerde yaşanan hassasiyettir.
Jinekomasti Nasıl Tedavi Edilir?
Uygulanan tedavilerde hastalığın gelmiş olduğu evreye bağlı olarak ilaç veya cerrahi müdahale gerekebilir. Jinekomasti rahatsızlığı kişinin hayat şartlarını etkilemediği sürece tedavi edilmez.
Gıdı Estetiği Nedir?
Yüz ve dekolte bölgesinde kalan gıdı bölgesinde yaşanan bozukluklar, teknolojinin gelişimi ile birlikte yapılmaya başlanan gıdı estetiği gıdı bölgesinde bulunan yağ dokularının alınması ile gerçekleştirilir. Gıdı bölgesinde meydana gelen şekil bozuklukları, morluklar, sarkmalar ve kırışıklıklar gıdı estetiği ile kontrol altına alınır.
Gıdı Estetiği Hangi Yaşlarda Uygulanır?
Yağlanmalardan kaynaklı olarak genç yaşta yapılan gıdı estetiği, yaşı ilerlemiş kişilerde derinin özelliğini kaybetmesi ve sarkma yapması durumlarında da ihtiyaç duyulur. Gıdı estetiği 20’li yaşlara ulaşmış herkese uygulanabilir.
Gıdı Estetiği İyileşme Süreci
Lokal veya genel anestezi altında uygulanan gıdı estetiği, genellikle 4 ile 6 saat içerisinde iyileşme sürecini tamamlar. Hastaya verilen gıdı maskesi ile 5-7 gün içerisinde müdahalenin etkenlerinden kurtulmak mümkün.
Gıdı Estetiği Fiyatları
Gıdı estetiği devlet kurumlarında ücretsiz bir şekilde yapılırken, özel sağlık kuruluşlarında belirli fiyatlar aralığında yapılır. Gıdı estetiği fiyatları kurumlara göre değişiklik gösterebilir.