Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Mersin Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. İsrailli Aktivistler Netanyahu’nun Konutunda Toplandı

İsrailli Aktivistler Netanyahu’nun Konutunda Toplandı

haber haber - - 2 dk okuma süresi
15 0

İsrailli Aktivistler Gazze Şeridi Saldırısını Protesto Etti

İsrailli aktivistler, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği saldırıyı protesto etmek için Batı Kudüs’teki Başbakan Binyamin Netanyahu’nun konutu yakınlarında toplandı.

Hamas Ateşkese Onay Verdi, Göstericiler Slogan Attı

İsrailli aktivistlerin protestoları devam ederken Hamas, arabuluculara ateşkesi kabul ettiğini duyurdu. Bu gelişme üzerine yüzlerce kişi, Balfour Caddesi’ndeki Başbakanlık ofisi yakınlarında toplanarak “Masada anlaşma var kabul et” sloganları attı.

İsrail’de Ateşkese Karşı Çıkanlar Protesto Edildi

Gösterilere katılan Noam Davidov, İsrail hükümetindeki aşırı sağcı figürlerin ateşkese karşı çıktığını ve bu durumdan dolayı endişeli olduklarını belirtti. Davidov, İsrail halkının Filistinlilerle barış içinde yaşamak istediğini vurguladı.

Ordu Refah’ı Boşaltma Kararı Aldı

İsrail ordusu, Refah’ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını isteyerek, bölgede yaklaşık 100 bin Filistinlinin yaşadığı tahliye sürecini başlattı. Tahliye edilmesi istenen bölge, Gazze’ye insani yardımların girişinde önemli bir rol oynayan Refah Sınır Kapısı’na da ev sahipliği yapıyor.

Gazze Şeridi’nde Ölü ve Yaralı Sayısı Artıyor

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 34 bin 735 Filistinlinin öldüğü, 78 bin 108 kişinin yaralandığı bildirildi. Binlerce ölünün enkaz altında olduğu belirtilirken, sivil altyapı da ciddi şekilde zarar görmeye devam ediyor.

İlgili Yazılar