Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Mersin Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. İsrail Bakanları Gazze’deki Refah Bölgesine Karadan İşgal Tehdidi Etti

İsrail Bakanları Gazze’deki Refah Bölgesine Karadan İşgal Tehdidi Etti

haber haber - - 2 dk okuma süresi
13 0

Maliye Bakanı ve Ulusal Güvenlik Bakanı İsrail’in Gazze Politikasını Eleştirdi

İsrail devlet televizyonu KAN’da yer alan habere göre, Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ndeki Refah bölgesine karadan işgal olmadığı takdirde hükümetten çekileceklerini açıkladı.

İki Bakanın Netanyahu’ya Yönelik Eleştirileri

Smotrich ve Ben-Gvir’in çıkışının sebebi, ateşkes konusunda ilerleme sağlanmaması olarak belirtildi. İki bakan, Refah’ın işgal edilmemesi durumunda İsrail’in güvenliği için gerekli adımların atılmamış olacağını savundu.

Yerinden Edilen Filistinlilerin Durumu

Yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı Refah, Gazze’nin güneyinde Mısır sınırında yer alan bir şehirdir. İsrail’in 7 Ekim’deki saldırıları sonucunda Gazze’de 1,9 milyon kişi yerinden oldu ve Refah’a sığınmak zorunda kaldı.

Endişe Veren Durum

Refah’a yönelik kara saldırılarıyla bilinen İsrail’in, şehre bir kara saldırısı başlatması durumunda sivillerin Gazze’de sığınacak bir yerinin kalmayacağı endişesi bulunuyor.

Netanyahu’nun Talimatı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 9 Şubat’ta İsrail ordusu ve güvenlik teşkilatına “Refah’a saldırı planı hazırlanması” talimatını vermişti. Bu talimat, bölgede yeni gerilimlere yol açabilecek potansiyel bir gelişme olarak kaydedildi.

İlgili Yazılar