Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Mersin Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Gelir İdaresi: Beyan Dönemi Sonuçları Açıklandı

Gelir İdaresi: Beyan Dönemi Sonuçları Açıklandı

haber haber - - 2 dk okuma süresi
17 0

Gelir Vergisi Beyan Dönemi Tamamlandı

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, geçen yıl elde edilen gelirlere ilişkin 1 Mart’ta başlayan gelir vergisi beyan dönemi 5 Nisan’da sona erdi. Bu dönemde kira, ücret, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratlardan gelir elde eden 1 milyon 811 bin mükellef beyanname verdi.

Yüzde 27 Artış Kaydedildi

Beyannamelerle 399,2 milyar lira matrah ve 126,9 milyar lira vergi beyan edildi. Geçen yıla oranla beyanname sayısında yüzde 27, matrah miktarında yüzde 107 ve hesaplanan vergide yüzde 101 artış sağlandı.

Teşekkür Mesajı Gönderildi

Başkanlık, kira ve ücret gibi gelirleri için beyanname veren mükelleflerin yanı sıra ticari, zirai ya da serbest meslek kazancı bildiriminde bulunan mükelleflere SMS göndererek, beyannamelerini zamanında verdiği için teşekkür etti.

Beyanname Vermeyenler Tespit Edildi

GİB, beyan dönemi sonrasında kira, ücret ve değer artış kazancı kaynaklı gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen mükellefleri tespit etti. Buna göre, bankalar, sigorta şirketleri, tapu ve nüfus idaresi verilerini kullanarak 362 bin mükellefi belirledi.

Vergi Dairelerine Bildirilecekler

Başkanlık, bahsi geçen mükelleflerin vergi dairelerine bildirilmesi için çalışmalara başladı ve kısa süre içinde bu bildirimlerin yapılması bekleniyor. Ayrıca, 2023’te beyanname vermeyen mükelleflerin pişmanlıkla beyanda bulunma imkanı bulunmaktadır.

İlgili Yazılar