Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Mersin Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Filistinli 4 Filistinlinin İsrail Tarafından Öldürüldüğü Açıklandı

Filistinli 4 Filistinlinin İsrail Tarafından Öldürüldüğü Açıklandı

haber haber - - 2 dk okuma süresi
14 0

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan Açıklama Geldi

‘Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusuna bağlı Sivil İşleri İdaresinin, Filistin tarafına, Tulkerim kentine bağlı Deyr el-Ğusun beldesindeki “operasyonda” 4 Filistinlinin öldürüldüğünü bildirdiği belirtildi.

Kimliği Belirlenemeyen 5’inci Şehidin Cenazesi Hastaneye Kaldırıldı

Açıklamada, “Kimliği belirlenemeyen 5’inci şehidin cenazesi de Tulkerim Devlet Hastanesine kaldırıldı.” ifadesi kullanıldı. İsrail ordusunun Deyr el-Ğusun beldesinde öldürdüğü Filistinlilerin naaşlarını alıkoyduğu belirtilen açıklamada, “Tamır Fukaha (32), Ala Şureytih (45), Asal Bedran (45) ve Adnan Samara (40) naaşları alıkonulan şehitlerdir.” bilgisi verildi.

İsrail’in Operasyonları Sonucu 6 Filistinli Hayatını Kaybetti

Filistin resmi ajansı WAFA’nın gün içindeki haberinde, İsrail ordusuna ait bir buldozerin Deyr el-Ğusun’da bir evi yıktığı ve yıkıntıdan kurtulmaya çalışırken öldürülen Filistinli sayısının 6 olduğu bilgisi verilmişti. Filistin resmi televizyonunda yer alan haberde ise İsrail askerlerinin gece saatlerinde Deyr el-Ğusun’a baskın yaptığı belirtilmişti. Baskın sırasında bir eve ateş açıldığı ve evin büyük bölümünün yıkıldığı ifade edilmişti.

Filistinlilere Yönelik Saldırılar Artıyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023’ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

İlgili Yazılar