Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Mersin Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. El Kurutma Makinesi Ayda Ne Kadar Yakar?

El Kurutma Makinesi Ayda Ne Kadar Yakar?

haber haber - - 3 dk okuma süresi
16 0

El Kurutma Makinesi Ayda Ne Kadar Yakar?

El kurutma makinesi aylık elektrik tüketimi birden fazla değişkene bağlıdır. Özellikle ısıtmalı – ısıtmasız kullanımı ve bulunduğu ortamın sıcaklığı çalışma şeklini doğrudan etkileyebilir. Çok profesyonel cihazların tek seferde tüketeceği elektrik miktarı belirlenmiştir. Yalnız burada da şöyle bir değişkenden bahsedebiliriz ki o da günde kaç kişinin bu cihazı kullandığıdır?

El Kurutma Cihazı Günde Kaç Kez Çalışmaktadır?

Kullanım sıklığına ve kullanım özelliklerine bağlı olarak el kurutma cihazı çalışma sayısı değişkenlik gösterebilir. Çünkü bazı günler (hafta sonları – tatil günleri gibi) özel günlerde bu cihazların çalışma sayısı bir hayli fazla olabilmektedir. Bazı zaman aralıklarında ise ortalamanın altında çalışabilir. Bu da cihazların elektrik tüketimlerini doğrudan etkileyen bir unsur olarak ön plana çıkar.

Bu konuda özellikle ekonomik bir cihazdan yana tercihinizi kullanmak istiyorsanız Amerika’da üretimi yapılan ayrıcalıklı bir marka olan Excel Dryer markasından yana tercihinizi kullanabilirsiniz. Çünkü bu cihazlar ortalamanın bir hayli üstünde çalışmakta ve buna göre bir elektrik sarfiyatı sunmaktadır. Bu konuda özellikle dikkat edilmesi gereken husus ise ısıtmalı mı yoksa ısıtmasız mı çalıştığıdır?

Şu şekilde özetlemek yanlış olmaz: Excel Dryer gibi üstün enerji tasarrufu prensibi ile çalışan bir cihaz ısıtmasız şekilde çalışması durumunda 300 – 500 watt ısıtmalı konumda çalışması durumunda ise 950 – 1410 watt arasında enerji harcar.

El Kurutma Cihazı Sağlıklı mı?

Tabii ki markadan markaya el kurutma makinesi için bu durumun değişiklik gösterebileceğini unutmamak gerekmektedir. Elbette ki tüm el kurutma cihazlarının sağlıklı olması mümkün değildir. Yalnız Excel dryer gibi markalar üstün filtre sistemlerinden destek aldıkları için son derece sağlıklı bir çalışma ortamı sunarlar.

Bu konuda öncelikle bilimsel çalışmalara göz atabilir ve Covid başta olmak üzere salgın yönetiminde nasıl bir yol izlendiğini öğrenebilirsiniz. Excel Dryer benzeri markalar uygun şekillerde çalışabilecek alt yapıları ile dikkatleri üzerinde toplar.

Gün içerisinde değişken sayıda ziyaretçiniz bulunuyorsa ve sürekli olarak bu cihazların çalışması gerekiyorsa elbette ki işi profesyonel bir şekilde yapan bir cihazdan destek almanız daha yerinde bir karar olabilir.

 

İlgili Yazılar