Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Mersin Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Çin Dışişleri Bakanlığı: ABD, Çin’i Çevrelemeye Çalışıyor

Çin Dışişleri Bakanlığı: ABD, Çin’i Çevrelemeye Çalışıyor

haber haber - - 1 dk okuma süresi
9 0

Çin Dışişleri Bakanlığından ABD’ye Sert Tepki

Çin Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, ABD’nin ekonomik ve ticari yaptırımlarını eleştirerek, Washington’ın Çin’i çevrelemeye çalıştığını belirtti. Yetkili, ABD’nin Çin’in iç işlerine karışarak imajını karalamaya devam ettiğini söyledi.

ABD’nin Çin Ekonomisine Baskı Uyguladığı İfade Edildi

Yetkili, ABD’nin Çin ekonomisini ve ticaretini baskılamak için aldığı tedbirlerin ülkenin çıkarlarına zarar verdiğini vurgulayarak, bu durumun yeni riskler yarattığını belirtti. Ayrıca, Çin’in sanayi gelişimini engellemeye çalıştığını iddia etti.

Çin, ABD ile Diyaloğa Kapıyı Açık Tutuyor

Çin’in ABD ile diyaloğa ve iletişime açık olduğunu belirten yetkili, ancak ABD’nin Çin’e karşı ekonomik baskı ve zorlamalarının tipik örnekler olduğunu ifade etti. Ayrıca, ABD’nin Asya-Pasifik’te Çin karşıtı bir blok oluşturma çabalarını eleştirdi.

Blinken’ın Çin Ziyareti Bekleniyor

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’ın Çin ziyareti öncesinde yetkililer, iki ülke arasında diyaloğun geliştirilmesi ve işbirliğinin artırılması gerektiğini vurguladı. Ziyarette uyuşturucuyla mücadele, yapay zeka alanında işbirliği ve ordular arası iletişim gibi konuların ele alınması bekleniyor.

İlgili Yazılar