Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Mersin Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Çağdaşkent’in kadın muhtar adayı Dağdelen’e sevgi seli

Çağdaşkent’in kadın muhtar adayı Dağdelen’e sevgi seli

haber haber - - 2 dk okuma süresi
24 0

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçiminde Mersin merkez ilçe Toroslar’da Çağdaşkent Mahallesinde muhtar adaylığını açıklayarak sahaya inen Serminaz Dağdelen, seçim çalışması kapsamında gerçekleştirdiği ev ve esnaf ziyaretlerinde büyük ilgi görüyor. Değişim ve dönüşümün mahallede başlayacağını vurgulayan Serminaz Dağdelen, ziyaretlerinde tespit ettiği sorunların çözüm noktasında belediye ve kaymakamlıklarda mahallelinin eli ayağı olacağını vurguluyor.

Muhtarlığı yetkisizleştirilmiş ve sadece evrak vermeye indirgenmiş bir pozisyon olmaktan çıkararak, sorumluluk alan, insiyatif kullanan ve mahallede yaşayanlarla sürekli iletişim ve etkileşim kuran bir noktaya getirme amacında olduğunu vurgulayan Dağdelen, “ Kadınların kamusal alandaki görünürlüğünün ilk basamağı olarak mahalle muhtarlıkları kritik öneme sahip. Bir kadının muhtar olması, mahallede yaşayan vatandaşların ihtiyaç ve gereksinimlerinin kadın bakış açısıyla tespit edilmesini olanak sağlar. Kadınlar mahalle kültürünü ve komşuluk ilişkilerini daha iyi geliştirilebilir” dedi.

 
Kadınların muhtarlık, belediye meclis üyeliklerinde temsilci konumunda olmasını çok önemsediğini ifade eden Çağdaşkent Mahallesi muhtar adayı Serminaz Dağdelen , mahallesinde eğitim düzeyinin yüksek olması nedeniyle değişimin kadınla başlayacağı algısının hâkim olduğunu vurgulayarak, “ Değişim ve dönüşüm mahallede başlar, eşitlik bilinci mahallede gelişir. Ziyaretimde kadınlarımızdan ve ailelerinden gördüğüm büyük ilgi ve destek beni mutlu ediyor. 2005 yılından beri ikamet ettiğim mahallemde eksiklikleri bilen ve bu eksikliklerin giderilmesi için gerekli olan tüm resmi ve kuruluşlarla koordineli çalışabilen, çözüm odaklı, sorumluluk sahibi bir kişi olarak bu göreve talibim. Yeni hizmet anlayışı ile hep birlikte mahallemizi değiştirip güzelleştirmek için mahalle sakinlerimizin desteğini bekliyorum”

İlgili Yazılar