Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Mersin Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bayburt, Gümüşhane ve Ordu’da Beklenmedik Kar Yağışı

Bayburt, Gümüşhane ve Ordu’da Beklenmedik Kar Yağışı

haber haber - - 2 dk okuma süresi
14 0

Bayburt’ta Kar Sürprizi

Bayburt‘ta hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşmesiyle birlikte etkili olan yağmur, yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü. Mayıs ayında bile dağlık alanlar ve yüksek kesimler beyaza büründü. Taht köyüne yolcu taşıyan taksici Yakup Bayram, kar yağışının kendilerini hazırlıksız yakaladığını belirtirken, “Yazlık lastiklerimizi taktırdığımız için biraz korktuk. Ama sadece dağlarda kar var. Köylere gidip gelince yollarda şu anda bir sıkıntı olmadığını gördük.” dedi. Bayram, doğanın yeşerdiği bir dönemde karla karşılaşmanın şaşırtıcı olduğunu dile getirdi.

Gümüşhane’de Kar Keyfi

Gümüşhane‘nin Torul ilçesine bağlı 2 bin 300 rakımlı Silve Yaylası’nda gece başlayan yağmurun ardından sabah saatlerinde kar yağışı gerçekleşti. Hafta sonunu yaylada geçirmek isteyen aileler, mayıs ayında beklenmedik bir kar sürpriziyle karşılaştı. Bir aile bireyi olan Ersin Özcan, kar yağışını fırsat bilerek kızı Zeynep ile kar topu oynadıklarını ve araçlarıyla karda gezmenin keyfini çıkardıklarını belirtti.

Ordu’da Beyaz Bir Gün

Ordu‘da da yüksek kesimlerde hava sıcaklığının düşmesi sonucu Kabadüz ilçesine bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası’nda kar yağışı yaşandı. Kar yağışıyla birlikte yaylanın beyaza büründüğü görüldü.

İlgili Yazılar