Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Mersin Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Antalya Körfezi’nde Denizanaları Göçü

Antalya Körfezi’nde Denizanaları Göçü

haber haber - - 1 dk okuma süresi
27 0

Denizanaları Kıyıya Yakın Sürü Halinde Görüldü

Antalya Körfezi’nde kış mevsiminde başlayan denizanalarının göçü, bu yıl önceki yıllardan farklı olarak uzun sürdü ve kıyıya yakın sürü halinde görülünce bölgede korku ve paniğe neden oldu.

İnceleme Sonucunda Tespit Edilenler

Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, denizanalarından numuneler alarak yaptıkları incelemede, denizanalarının Mısır ve Lübnan bölgelerinden çoğalarak Antalya Körfezi’ne geçiş yaptığını tespit etti. Uzmanlar, bu göç sırasında denizanalarının Antalya Körfezi’nde çoğalmadığını belirterek, geçişin kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.

Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu’nun Değerlendirmesi

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, denizanaları yoğunluğunu belirlemek için dalış yaptı. Yaptığı inceleme sonrasında, geçişin tamamlandığını ve denizanalarının artık kıyıdan uzaklaştığını açıkladı. Prof. Dr. Gökoğlu, vatandaşların ve turistlerin denize girebileceğini belirterek, göçe müdahale edilemeyeceğini vurguladı.

Gelecek Yıllarda Beklenti

Prof. Dr. Gökoğlu, gelecek yıllarda da benzer göçlerin yaşanacağını ve küresel ısınmanın etkisiyle canlıların göç dönemlerinin daha erken ve uzun sürebileceğini aktardı.

İlgili Yazılar